Zoeken

Tegelbedrijf Nuyttens uit Zwevezele ontvangt "Handmade in Belgium" authenticiteitslabel


Vandaag de dag zijn consumenten niet altijd zeker over wat ze kopen. Consumenten zijn meer dan ooit op zoek naar originele producten met een authentiek karakter. Het HIB label helpt consumenten de weg te vinden naar ambachtelijke ondernemers. Via het label onderscheiden we de producten van ambachtelijke ondernemers met die van industriële ondernemers. De term ‘ambachtelijk’ is, in tegenstelling met Frankrijk, in België niet beschermd. Iedereen kan zichzelf ‘ambachtelijk’ noemen. Daarom lanceerde UNIZO het initiatief Handmade In Belgium. Enkel wie aan de strikte voorwaarden voldoet, komt in aanmerking. Een jury bestaande uit ondernemers en experten kennen het HIB-label toe.


UNIZO reikte op vrijdag 26 april 2019 het HIB-label uit aan Daevy Nuyttens van tegelbedrijf Nuyttens. Hij wordt één van de UNIZO-ambassadeuren voor het HIB-label. Het bedrijf, opgericht in 2012, specialiseert zich in het keramische materialen en natuursteen. Dit zowel voor interieur, exterieur (opritten en terrassen) en het uitwerken van zwembaden met mozaïek en groot-formaat tegels. “Vanaf dag één hebben we voor onszelf de lat hoog gelegd” klinkt het bij trotse zaakvoerder Daevy.


Heel recent (2017) vestigde het bedrijf zich op het bedrijventerrein Flandria in Zwevezele in een gloednieuw gebouw met burelen, magazijn en toonzaal. Het bedrijf is trots op hun kwaliteit en manier van aanpak: “De materialen die we in de toonzaal presenteren selecteren we zorgvuldig in binnen en buitenland. Zowel natuursteen, keramische materialen tot formaten 160 x 320cm en handgemaakte tegels vind je bij ons terug. Daarbij denken we graag out of the box, zo maken we bv onze zwembadneuzen zelf zodat we niet gebonden zijn aan formaten en meer vrijheid hebben in indeling van de betegeling of kunnen we het keukenwerkblad aanbieden in hetzelfde materiaal als de vloerbetegeling. Geen uitdaging gaan we uit de weg.”


Naast een authentiek karakter staat voor zaakvoerder Daevy Nuyttens ook de klant centraal: “Ieder project wordt tot in de kleinste details uitgetekend en het legplan wordt voor aanvang van de werken voorgelegd aan de bouwheer en architect. Zo garanderen we een optimale verdeling van de tegels en bepalen we nauwkeurig de materiaalbehoefte. “

65 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven